(In)Visibles i (O)Cultes


Gràfica i Disseny de l’exposició temporal on es busca visibilitzar la dona científica al llarg de la història.
Un parell de teles transparentes que visualitzen el títol i una película Les résultats du feminisme (1906) d’Alice Guy és la benvinguda.

Al llarg del corredor, un munt de fotos i noms de dones actuals pengen del sostre i de tant en tant, apareixen les nostres protagonistes en unes banderoles.

El fil conductor és la història, dividida en colors segons el període apareixen retalls d’esdeveniments que ajuden a emmarcar cada moment històric. Al punt on neix cada protagonista està enfatitzat amb el nom i marca el punt on es situa la banderola que ens explica seva biografia.
El color es repeteix a les banderoles de les protagonistes. Per una banda, una frase gran i de color sintetitza l’explicació i per l’altra, la biografia amb il·lustracions. Un rivet del mateix color cus tota la vora de la banderola.

Al final tanca l’expo un plafó a mode de collage d’exemples de com els mitjans tracten les científiques en l’actualitat i per acabar una pissarra on tothom és invitat, especialment si ets dona, a posar que “t’hagués agradat” —o que “li agradaria” en el cas de les més petites— “ser de grans”.

La gent ha participat molt i han aparegut moltes sorpreses!

Imatges: Josep Maria de Llobet


© Petit Comité